Uudenvuodenlupaus

Tästä se lähtee – tämä uudenuutukainen blogini edustaa kahta uudenvuodenlupausta vuodelle 2019.

Ensinnäkin: lupaan itselleni juosta Helsinki City Running Day -tapahtuman yhteydessä puolimaratonin 18. toukokuuta. Osallistumismaksu on jo maksettu eikä köyhä opiskelija voi heittää rahaa kaivoon, joten sikäli tätä lupausta ei voi enää perua; siksi tähän tavoitteeseen sisältyy lupaus pitää kiinni edellisen vuoden aikana suureksi yllätyksekseni onnistuneesti luomistani liikuntarutiineista ja siitä mielentilasta, että pyrkimys terveellisiin elämäntapoihin ei tee elämästäni tylsempää tai nosta arvoani minkään ulkopuolisten tahojen silmissä, vaan teen tämän kaiken ainoastaan pitääkseni itsestäni huolta.

Toisekseen: lupaan itselleni pitää säännöllisesti tätä blogia siihen asti, kunnes puolimaraton on juostu. Tähän tavoitteeseen puolestaan sisältyy lupaus siitä, että herättelen uudestaan uskoni oman kirjoitustaitooni ja opettelen tuottamaan tekstiä yliajattelematta jokaista sanavalintaa, kuten paha tapani on ollut muun muassa aiemman, sittemmin kuopatun blogini kanssa. Siksi kirjoitan nyt konkreettista tavoitetta ja tiettyä päivämäärää kohti ja annan itselleni luvan saattaa blogin päätökseen, jos tähän ei ole enää fiilistä sen jälkeen, kun tuo 21 kilometriä on lenkkeilty. Pidän kuitenkin myös oven avoimena jatkaa blogin pitämistä pidemmällekin, jos kävisi onnellisesti ja kirjoitusinto kasvaisi samaa tahtia kuin kuntokin.

Blogini sisällöltä voi odottaa päivityksiä siitä, miltä juokseminen milloinkin maistuu, mitä muuta touhuan kuntosalilla, kuinka edes löysin kuntosalin ovista sisään sekä täysin harrastelijamaisia ja epäfanaattisia ajatuksia siitä, kuinka ihan tavallinen taateli voi löytää liikunnan osaksi elämäänsä ja jopa hyötyä siitä. Kuten ehkä ymmärsit viittauksesta lähestyvään ensimmäiseen puolimaratoniini, minä en todellakaan ole mikään guru. Minä itse asiassa edelleen ihmettelen kovasti, että olen tämän blogin aloituspäivänä pitänyt uutta, liikkuvaa elämäntapaani yllä 421 päivän ajan ja oikeasti nauttinut siitä. Jatkukoon siis itseni ihmettely täällä blogissa.

Kommentit