Ylimääräinen lenkki ja uudet, upeat juoksubiisit

Tänään sain kuulla, että taas yksi kaverini oli päättänyt kokeilla Fitness24Sevenin jäsenyyttä sekä juoksemista, ja että tämä kaikki oli minun vikani. En voisi parempaa syntiä ottaa niskoilleni! Tekisi mieli antaa lenkkeilevien kavereiden kesken perustamalleni Lenkkilahko-nimiselle viestiryhmälle lempinimeksi Sienimetsä, koska en meinaa KÄSITTÄÄ, että olen ihan vahingossa puhunut jo KOLME kaveriani lenkkeilemään! Olin tästä niin mahdottoman innoissani, että hypin seinille ja hihittelin itsekseni kotona, ja vaikka olin suunnitellut tästä ihan vaan palauttavaa, rauhallista joogapäivää, niin toisin kävi – oli ihan pakko päästä juoksumatolle.

Siispä salille jo melkein tuntia ennen joogatunnin alkua. Sitten iskikin kriisi, jollaista en ole kokenut vielä kertaakaan salijäsenyyteni aikana: kaikki juoksumatot olivat varattuina! Liekö sekin saman tammikuun uusien jäsenten ryntäyksen vaikutusta, jonka takia joka ikisen jumppatunnin varausjärjestelmässä on nyt parhaimmillaan 20 varasijan jono, vai olinkohan vain tosi ruuhkaiseen aikaan liikkeellä? No, en viitsinyt jäädä tollona toljottamaan varattujen mattojen viereen, joten aloittelin sellaisella cross-trainerin ja stepperin vahinkolapsen näköisellä laitteella (sieltä kyllä löytyy täysiverisiäkin cross-trainereita, mutta olen niihin liian pieni...) ja murehdin kurjaa elämääni, kunnes pääsin onneksi alle kymmenen minuutin odottelun jälkeen matolle.

Testauksessa olivat tänään sekä uudet FootBalance-pohjalliset juoksukengissä, että muutama uusi lenkkibiisi. Minulla on siis tässä puolimaraton-treenauksen ohessa projektina pitkä lenkkisoittolista, jonne olisi tarkoitus lisäillä uusia biisejä, kunnes siinä on suunnilleen tarpeeksi tavaraa puolimaratonin ajaksi. Lista löytyy Spotify-tililtäni yksinkertaisella nimellä Pitkä lenkki.

Ensimmäinen päivän uutuusbiisi oli Te Vaka -nimisen bändin Magalogalo. SE OLI NIIN HYVÄ, että piti soittaa se kahteen kertaan. Melkein liian hyvä lenkin aloitusbiisiksi, koska lähdin ehkä aavistuksen verran turhan lujaa liikkeelle. Mutta kun se on hyvä. Mikä biitti!

Tämän Skinin remix-version pöllin BodyCombat 74:n listalta:

Ja varmaankin ainoan kerran elämässäni olen kelpuuttanut millekään soittolistalleni Ke$haa, koska siinäkin nyt vaan sattui olemaan hyvä meininki juoksemiseen. Voi pyhä Sylvi, miksi tuon videon pitää näyttää tuolta?

Tuli juostua 3,45 kilometrin lenkki 25 minuutissa ja vauhti vaihteli 6:58-7:30 minuuttia per kilometri. Tuolla nopeimmalla vauhdilla repäisin ainoastaan Ke$ha-biisin, koska tällä hetkellä sellainen oikeasti kiva, pidemmällä matkalla ylläpidettävissä oleva etenemisvauhtini on ihan selkeästi seitsemän minuutin alapuolella. Kengät toimivat ihan yhtä ihanasti kuin aina ennenkin, vaikka olin vähän varautunut siihen, että meno voisi aluksi tuntua vähän erilaiselta muotopohjallisten kanssa.

Vakioasetelma juoksumatolla, paitsi kuulokkeet ovat tietysti juostessa päässä.

Olin yrittänyt mitoittaa vähän hengähdysaikaa lenkin ja joogatunnin välille, että olisi hetken jopa ehtinyt istahtaa pukuhuoneessa, mutta lopulta tuli kiirehdittyä pikaisen housujenvaihdon sekä kuulokkeiden- ja lenkkareidenjättämisen kautta joogaan. Tällä viikolla olikin ohjelmassa ihan kevyt ja rauhallinen jooga, vähän ehkä turhankin kevyt minun makuuni. Tämä sopi siis ihan hyvin lenkkirutistuksen jatkoksi, mutta kyllä tykkään power-joogasta enemmän, kun siinä on vähän enemmän tekemistä ja ajattelemista ja sen vaikutukset saa kunnolla tuntumaan kropassaan.

Olin sitten aika myöhään illalla kotona ja tajusin, ettei päivän treenijaksamiseen ollut vaikuttanut juuri yhtään eilinen painojenlisäys BodyPumpissa tai ihan liian aikainen herääminen tänä aamuna kello kuudelta. Ei voi kuin ihmetellä, millä hiton pattereilla tässä oikein mennään. Huomenna on ihan oikeasti palautumispäivä täydellä levolla, koska sain ihanalta äidiltäni joululahjaksi hierontalahjakortin ja sen aika on seuraavaksi.

Kommentit