Odottelua joka suuntaan

Pidän pitkää pinnaa yhtenä suurimmista vahvuuksistani ja olen lähes immuuni stressille, mutta viimeisten parin viikon aikana olen joutunut myöntämään, että pohja se on miunkin säkissä. Koirani ei nimittäin tullut vieläkään terveeksi, vaan on käynyt tänään kolmatta kertaa verikokeissa ja jälleen kerran tulos oli se, että mitään kummempaa ei selvinnyt vielä ja tässä odotellaan pari päivää puhelinsoittoa lopuista tuloksista. Samaa kierrosta on vedetty tässä nyt muutaman kerran ja sen vaikutus mielialaani on ollut aika huomattava. Juuri tuossa eilenkin kommunikoin ihmisille lähinnä tiuskimalla ja toivoin salaa mielessäni, että kaikki nyt vaan olisivat hiljaa. Onneksi oli lenkkipäivä, ja olo parani taas.

Lähdin sunnuntailenkille testailemaan matalampia sykealueitani; päätin, etten antaisi sykkeen nousta yli kolmosalueen, mikä tarkoittaa minun tapauksessani 168:a. Olihan se ihan mielenkiintoista. Tuloksena oli se, että juoksin yhteensä tunnin verran hyvin maltillisella vauhdilla 2,5-3 minuutin pätkiä, ja sykkeen noustessa rajalle kävelin hetken aikaa. Ihmeellistä kyllä, viimeisten hölkkäpätkien aikana syke nousi hitaammin, ja pystyin juoksemaan puolisen minuuttia pidempiä aikoja. Polar Flow'sta saa kuvan sykekäyrästään, joten pistetään se nyt tänne, kun olisi ehkä kiva keksiä blogiin kuvitustakin välillä. Tuo yksi pikkuinen piikki keltaisella sykealueella on siitä kohtaa, kun "The Last Sled" -biisissä tuli liian hyvä kohta, jotta olisi voinut juosta hiiviskelyvauhtia – sunnuntain lenkkimusiikkina soi Tuomas Holopaisen säveltämä, Don Rosan Roope Ankka -teosten innoittama The Life and Times of Scrooge. 


Tänään sain todeta, että HCRD:n sivuille ei ole vieläkään päivitetty uusia treeniohjelmia. Ajattelin luovuttaa asian suhteen ja etsiä uuden ohjelman, ja löysinkin oikein mukavan oloisen treeniavun Juoksukaupasta – ainoa huono puoli on se, että koska tämä ohjelma on nyt 12 viikon mittainen, joudun odottamaan vielä kaksi viikkoa, että pääsen treenaamaan sillä! Kaiken sen "nyt TÄLLÄ viikolla alkaa OIKEE TREENAUS!" -huutelun jälkeen! No, eiköhän tästä saada virallinen treenaus vielä käyntiin. Tässä nyt vielä kaksi viikkoa juostaan ja odotellaan.

Onneksi seuraavaa BodyCombat-tuntia tarvitsee odottaa vain keskiviikkoon asti. Sekin tuntuu kuitenkin melkein nälkävuoden mittaiselta ajalta, kun melkein menin jo tänään. Tein kuitenkin varmaan ihan fiksun päätöksen jäädä lopulta kotiin, koska nukuin viime yön todella huonosti jännittäessäni tämän päivän eläinlääkärikäyntiä ja tuon reissun jälkeen otin tapojeni vastaisesti päiväunet – johtui se sitten univelasta tai stressin purkautumisesta tai molemmista, se tuntui aika varmalta merkiltä siitä, että tänään ei kannattanut taistella. Mutta kunpa keskiviikko tulisi pian!

Tähän kaikkien muiden odottelujen jatkoksi voi lisätä vielä sen, että lumet saisivat sulaa. Tämä on ennenkuulumaton ajatus minun kohdallani, koska olen häpeämätön talvenlapsi ja rakastan lunta niin paljon, että pidän ensilumen satamista juhlapäivänä ja hymyilen autuaasti itsekseni aina, kun taivaalta sataa lisää valkoista. Nyt alkaa kuitenkin pikkuhiljaa olla kaipuu ulkolenkeille ja minun lenkkareillani ei ole sinne asiaa ennen kuin lumet häipyvät. Pitäisi ihan jo Helsinki City Runinkin takia päästä totuttelemaan kunnolla taas tienpintaan juoksualustana.

Sitten vielä lopuksi voi kehittää itselleen sellaisen kiusan, että ryhtyy odottamaan sitä, milloin on järkevää ryhtyä odottamaan juoksukaverin kanssa lukkoonlyötyä DisneyWorld -maratonia (tai hyvin todennäköisesti puolimaratonia). Olemme päättäneet tehdä tämän jossakin muodossa vuonna 2021 – kaveri laittoi sen bujoonsa, joten nyt on virallista. Siihen mennessä meikäläinen on ehtinyt täyttää kolmekymmentä, joten jos nyt malttaisi jättää asian hautumaan jonnekin mielensä takalokeroon ja keskittyisi muihin asioihin... mutta kun joskus, joskus, odottaminen on mukavaa.

Kommentit

  1. Onpahan odottelua! Onneksi ees osa on ihan kivaa odottelua :) Tuo juoksuohjelma vaikuttaa tosi kivalta! Toivottavasti koiraa vaivaava juttu selviää ja mahdollisimman pian ♥ Karvakuonojen sairastelu on sanoinkuvaamatonta, joten sympatiat täältä ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti