Top 10 hullut maratonhaaveet

Haaveita pitää olla, joten teen listan upeimmista maratoneista ympäri maailmaa, kun en ole juossut vielä edes puolikasta koto-Suomessa. Tämä ei ole varsinainen bucket list, koska pystyn kyllä elämään itseni kanssa, vaikkei tulisikaan juostua näitä kaikkia läpi elämäni aikana; monessa näistä olosuhteet ovat sen verran vaativat, että ne lienevät haaveen tasolla vielä siinäkin kohtaa, kun saan joskus ensimmäisen maratonini kokoon. Olen kuitenkin laittanut näitä järjestykseen vähän sen mukaan, kuinka tosissani niiden perään haikailen. Osassa näistä tapahtumista on myös puolimaratonin mahdollisuus ja sen vaihtoehdon otan ilman muuta huomioon, jos tulee joskus lähdettyä maratonmatkalle, mutta kutsutaan nyt kaikkia maratoneiksi selkeämmän ja tiiviimmän ilmaisun nimissä.

10. Great Wall Marathon, Kiina
Tällä reitillä on ihan hullu määrä portaita ja ylämäkiä, joten siksi se on täällä varovaisemmassa päässä listaa. Silti, olisihan se aika mahtavaa yhdistää yksi maailman seitsemästä ihmeestä itsensä ylittämiseen läpikahjolla juoksuhaasteella.

9. Inca Trail Marathon, Peru
Ilmasto Päiväntasaajan tuntumassa ja reitti pitkin vuoristoa ovat suomalaiselle hölköttelijälle aika lailla mukavuusalueen ulkopuolella, joten saa onnitella itseään, jos uskaltaa edes ilmoittautua. Maisemat reitin varrella ovat kuitenkin missä tahansa kuvissa niin uskomattomat, ettei tätä voi olla edes vähäsen ajattelematta!

8. Outback Marathon, Australia
Täällä tulisi varmaan aika kuuma, mutta toisaalta voisi bongata kengurun. Australia on sellainen maailmankolkka, jossa haluaisin joskus oikeasti käydä, joten miksei vaikka juosten? Täältäkin otetut kuvat ja videot ovat aivan kuin toisesta maailmasta. Reitin varrella on paljon hiekkaa ja Uluru.

7. Big Five Marathon, Etelä-Afrikka
Melko vaativan oloisella reitillä on jännitystä lisäämässä savannin eläinkunta; tapahtuman nettisivuilla luvataan, että maratoonarin ja villieläinten välissä on "no fences, no rivers, nothing at all". Tässä pitää oikeasti ruveta totuttelemaan helteellä juoksemiseen, jos houkutus puoliinkaan tämän listan kohteista yltyy tarpeeksi pitkälle...

6. Athens Marathon – The Authentic, Kreikka
Ihmiskunnan fiksaatio 42 kilometrin matkaanhan on peräisin muinaisesta Kreikasta, ja täällä saakin käydä ihan autenttisesti sen viestinviejän jalanjäljissä, joka juoksi sankarillisesti Marathonin kaupungista Ateenaan – kunhan ei tule miettineeksi matkalla liikaa sitä, että kyseinen onneton heitti henkensä maaliin päästyään. Historian havina kutsuu aivan vastustamattomasti kaltaistani nörttiä.

5. London Marathon, Iso-Britannia
Kaikki ovat kuulleet tästä vaikkeivät edes juoksisi, ja olosuhteiden sekä reitin puolesta maratoonaus Lontoossa olisi varmasti jopa toteutettavissa omana elinaikanani, jos vain koskaan pääsee arvonnasta läpi – päällimmäinen asia minkä tiedän Lontoon maratonista on nimittäin se, että kaikki haluavat sinne ja siksi pääseminen on vaikeaa. Lontoo on kuitenkin minulle se tuttu ja rakas kohde kaikkien näiden eksoottisten joukossa, ja olisi varmasti siistiä päästä kokemaan yksi lempikaupungeistaan aivan uudella tavalla.

4. Yukon River Trail Marathon, Alaska, Yhdysvallat
Kiinnostukselleni tätä reittiä kohtaan on yksi syy, ja se on Don Rosan Roope Ankan elämä ja teot. Roope Ankka on yksi idoleistani, joten miksi ihmeessä en hankkiutuisi toiselle puolelle maailmaa juoksemaan hänen räpylänjäljissään? Kuvat reitin maisemista ovat kyllä myös aivan uskomattomia.

3. Tromsø Midnight Sun Marathon, Norja
Tämän aion oikeasti joskus juosta, koska sinne ei ole edes kovin pitkä matka. Täytyy tosin opetella ensin juoksemaan talviolosuhteissa, mutta se on varmasti vaivan arvoista, koska, kuten toistelen pitkin tätä listaa, voi vain kuvitella (ja kuolata kuvista) millaiset näkymät reitillä on.

2. Petra Desert Marathon, Jordania
Petran muinaiskaupunki täällä kolkuttelee taas historianörttiä. Videot näyttävät pitkiä ylämäkiä, kasoittain hiekkaa ja paahtavaa aurinkoa, mutta ihan sama – tänne mennään jonain päivänä. Olkoon se sitten vaikka se umpihulluin asia, minkä koskaan elämässäni teen.

1. Joku runDisneyn tapahtumista, Florida, Yhdysvallat
Tottakai Disney-fani sekosi heti, kun kuuli, että Disney Worldissa voi myös juosta. Mikä sen maagisempaa, kuin vetää Disney-hahmon juoksuvermeet niskaan, kuulla suosikkielokuvista tuttuja lauluja matkan varrella, ja ehkä tavata hahmoja reitillä, ellei heidän luokseen ole ehtinyt muodostua kilometrin mittaista jonoa? Disney-maratonviikonloppuja järjestetään monilla eri teemoilla ja näistä ehkä sydäntä lähimpänä olisi Princess Half Marathon. Oli se sitten mikä tahansa, tämän Tuhkimo-haaveen olemme ottaneet pitkän tähtäimen tavoitteeksi ylimmäisen juoksukaverini kanssa. Disney-taika tietysti maksaa maltaita, mutta siksi lähdimmekin suunnittelemaan ajoissa!


Tällaisia haaveita on hullulla, matkakuumeisella wannabe-maratoonarilla. Ensi viikolla palaillaan vähän arkisemman lenkkibloggailun pariin ja jollei HCRD päivitä harjoitusohjelmia sivuilleen hyvin pian, ei auta kuin etsiä joku toinen, koska tavalla tai toisella polkaisen huomenna käyntiin virallisen treenijakson kohti Helsinki City Runia!

Kommentit

  1. Tämähän oli hauska postaus! :) Itsekin olen vähän haaveillut tuosta Ateenan maratonista (sikäli mikäli ikinä moisia tulen juoksemaan), mutta nyt haaveisiin voi lisätä myös Tromson Midnight Sun -maratonin! Ja jos ei maratoneja tule vedettyä, niin siellä ois myös puolimaratonia ja muita lyhyempiä tarjolla. Jei! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, jos listani onnistui olemaan noin innostava! Eräs maratoonaava tuttuni on hurahtanut tuohon Midnight Sun -maratoniin niin kovasti, että on tietääkseni juossut sen useampaan kertaan, sekä kokonaisena että puolikkaana.

      Poista

Lähetä kommentti