Harjoittelu Helsinki City Marathonille: viikko 12

Viikon numero 12 voi kai katsoa olleen se viimeinen kunnon treenirutistus ennen kuin harjoittelua kevennetään kohti maratonia, jotta jalat ovat sitten suorituskunnossa h-hetkellä. Kyseessä oli neljän lenkin viikko ja mukaan mahtui myös koko harjoitusohjelman pisin pitkis ajan perusteella mitattuna. Samaisella viikolla arkeen tulivat mukaan yliopisto-opinnot – suurimmaksi osaksi etänä – ja "oikeat työt" UniSportin asiakasneuvojana perehdytystyövuorojen jälkeen. Tämän blogitekstin venähtänyt julkaisuajankohta johtuukin suureksi osaksi siitä, että illat ovat olleet nyt kiireisiä!

Maanantai: 75 minuutin yin-jooga UniSportilla
Tiistai: Vajaan tunnin verran Kyra Pron Disney-teemaisia tanssitreenivideoita
Keskiviikko: 30 min kevyt lenkki, 4 kilometriä
Torstai: Intervallilenkki – 10 min verryttely, 3x8 min vauhdikkaasti 2 min välipalautteluilla, 10 min loppuverryttely, yhteensä 50 min ja 5,5 km
Perjantai: Lepopäivä
Lauantai: 20 min kevyt lenkki, 2,8 kilometriä
Sunnuntai: Pitkä lenkki – 3 h 20 min rauhallisesti, 19,9 kilometriä

Lisäksi venyttelyä jokaisen lenkki- ja jumppapäivän iltana.


Viikolla juostut kilometrit: 32,1 sisältäen 5-10 minuutin jäähdyttelyt jokaisen lenkin loppuun

Mikä onnistui: Jalat kestivät taas yllättävän hyvin neljän lenkin viikon. Treeniohjelman pystyi sovittamaan työvuorojen ja luentojen kanssa yhteen. Lisäksi onnistuin muokkaamaan viikko-ohjelmaan kuuluvaa tukiharjoittelusessiota mieleisekseni; ohjelma ehdotti tiistain tukiharjoitteluksi 20 minuutin pätkät soutua, stepperiä ja cross-traineria, mutta arvelin, että ylempänä linkkaamani Kyra Pro -kanavan tanssitreenit nostaisivat vastaavanlaisen hien pintaan paljon viihdyttävämmin. Sitä paitsi olen liian lyhyt käyttämään cross-traineria!

Myös kuoromeiningit alkoivat tällä viikolla turvavälit huomioiden.

Mikä ärsytti: Säärisäryt ja lihasjumit reisissä tekivät pientä comebackia loppuviikosta, mutta juokseminen ei kuitenkaan tuntunut pahalta. On ehkä ihan normaaliakin, että treenirasitus taas tuntui vähän eri tasolla, kun oli tämä viimeinen nousu ennen keventelyjä. Uusi reittikokeilu Haltiapolulla aiheutti taas eksymistä eikä ole ihan kaikista mukavinta juoksennella kännykän karttaa tihrustaen (varsinkaan raskaan sadekuuron keskellä), mutta se nyt kuuluu väistämättä asiaan uusiin reitteihin tutustuessa. Haltiapolulla kannatti kuitenkin käydä, se on hyvin mukava reitti!


Mikä oli uutta:
Palasin ryhmäliikuntatunneille UniSportille pitkän koronatauon jälkeen, kävin viimeksi astanga-joogassa helmikuussa ja nyt sitten yin-joogassa. Kuntosalin hygieniaan on panostettu paljon (tiedänkin sen nyt myös työntekijän näkökulmasta!) ja ryhmäliikuntatuntien asiakasmääriä on laskettu sen verran, että reilut turvavälit saa pidettyä, joten ainakaan minua ei jännittänyt tartuntavaara joogassa käydessä. Kokeilin pitkällä lenkillä ensimmäistä kertaa HCRD:lle tulevaa No Limits -urheilujuomaa ja totesin ilokseni, että se aiheuttaa vatsareaktioita vielä vähemmän kuin tähän mennessä käyttämäni juomajauhe, joten HCM:llä voi hyvillä mielin juoda huoltopisteillä tarjolla olevaa juomaa.


Päällimmäinen ajatus treenistä tällä hetkellä on kaiken tämän aukikirjoittamisen jälkeen se, että elämä on nyt vähän kiireisempää ja aikataulutetumpaa kuin koronakesänä (mikä nyt on aika selvää), mutta treeniohjelman toteuttaminen on edelleen mahdollista ja omaan hyvinvointiin sekä omaan aikaan panostaminen kannattaa. Toivon, että ehdin vielä tässä viimeisten treeniviikkojen aikana kirjoittaa mm. juurikin harjoitusohjelman ja muun arjen yhteensovittamisesta sekä siitä, millaista on treenata juoksutapahtumaan syksyllä verrattuna kevääseen. Muitakin näkökulmia saa mieluusti ehdottaa!

Kommentit