Harjoittelu Helsinki City Marathonille: viikko 14

Olenpas myöhässä näiden viikkokoontien kanssa! Siispä vaikka nyt eletään jo maratonviikkoa, tämä postaus koskee toissa viikkoa. Kokeilin, miten lähtee jooga- tai juoksumattoharjoitus puoli yhdeksään illalla kestäneen työvuoron jälkeen ja hymyilin itsekseni, kun jumppajorasin kotona Mamma Mian biisien tahtiin. Opiskelu- ja työelämä alkoivat asettua uomiinsa ja sen huomasi heti energiatasossa. 

Maanantai:
Flow-jooga UniSportilla
Tiistai: 1 h Kyra Pron dance workout- ja lihaskuntovideoita: Queen Dance WorkoutThe Greatest Showman Dance WorkoutMamma Mia Dance WorkoutBack, Bicep and Ab Workout
Keskiviikko: Lepopäivä
Torstai: Intervallilenkki – 10 min verryttely 5x5 min reippaasti 90 s välipalautuksilla, 10 min loppuverryttely; yhteensä 47 minuuttia ja 5,3 kilometriä
Perjantai: Lepopäivä
Lauantai: 30 min kevyt lenkki, 3,8 kilometriä
Sunnuntai: Pitkä lenkki – 2 h maraton-vauhdilla, kevyempiä pätkiä tasaisin väliajoin; yhteensä 15,8 kilometriä

Lisäksi venyttelyä jokaisen lenkki- ja jumppapäivän iltana.



Viikolla juostut kilometrit: 24,9 sisältäen 5-10 minuutin jäähdyttelyt jokaisen lenkin loppuun

Mikä onnistui: Jaksoin lähteä maanantaina joogaan vielä pitkälle iltaan kestäneen työvuoron jälkeen – matka työpisteeltä joogasaliin olikin ennätyksellisen lyhyt, kun tarvitsi vain siirtyä UniSportin vastaanottotiskiltä alakertaan liikuntasaliin. Viime viikolla vaivannut väsymys alkoi helpottaa ja teinkin tiistaitreenistä suoriutumisesta itselleni mahdollisimman helppoa ja piristävää kääntymällä tutun Kyra Pron puoleen. Siitä viikko lähtikin oikein hienosti liikkeelle!

Mikä ärsytti: Ei varsinaisesti ärsyttävää, mutta yllättävän puuduttavaa oli juosta torstaina pitkästä aikaa juoksumatolla. Silloin varoiteltiin kovasti Aila-myrskystä ja työvuoro oli jälleen iltapainotteinen, joten kaiken kaikkiaan juoksumattoilu suoraan työvuoron jälkeen tuntui kätevimmältä vaihtoehdolta viikon vetotreenin suorittamiseen. Olipas se tylsää! Juoksumaton näytössä tikitti kissankokoisin kirjaimin juoksussa kulunut aika, ja se tuntui menevän niin tuskastuttavan hitaasti, että jouduin lopulta peittämään näytön treenipyyhkeelläni. Onneksi vauhti-intervallit vähän pilkkoivat treeniä osiin, joten pystyi keskittymään kerralla vain meneillään olevaan viiden minuutin pätkään. Tuli todettua, että vaikka juoksumatolta oli todella helppoa aikoinaan aloittaa juoksuharrastus, ei sitä enää nykyään viitsi polkea kuin pakon edessä.

Mikä oli uutta: Flow-jooga ei ole itselleni ihan upouusi laji, mutta kuten viimeviikkoisen pilateksenkin kohdalla, viime kerrasta oli kauan aikaa ja jokainen eri ohjaaja tekee harjoituksesta omannäköisensä. Flow-jooga on dynaamisuudeltaan ja vaativuustasoltaan melko lailla samaa sukua astangan kanssa, mutta ohjaaja suunnittelee asanasarjat eikä salissa kohise ujjayi-hengityksen ääni. Kokeilin tätä samaa tuntia toistamiseenkin, joten mielipidettäni lajista näiden parin kokeilun perusteella voi lukea seuraavan treeniviikon koonnista.


Seuraavassa koontipostauksessa ollaankin sitten jo toisiksi viimeisellä harjoitusviikolla! Treeniä on luvassa vähemmän, mutta sitäkin enemmän alkaa lähestyvä maraton vallata tilaa mielestä. Onko kukaan muu kokeillut flow-joogaa ja mikä on suhteenne juoksumattoihin? 

Kommentit

  1. Flow-joogasta tykkään! Juoksumattoa sen sijaan en ole koskaan kunnolla edes kokeillut, enkä usko, että jaksaisin juosta sillä minuuttia tai paria pidempään :D En jaksa tehdä treenejä myöskään soutulaitteella tai crostrainerilla. Joskus olen käyttänyt niitä alkulämmittelyyn, mutta pari minuuttiakin tuntuu jo tuskaisen pitkältä ajalta niillä, ja ihmettelenkin, miten jotkut jaksavat vetää niillä ihan kunnon treenin :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti