Onneksi joulu tulee

Jaahas, edellinen postaus on marraskuun ensimmäiseltä päivältä ja nyt jo joulu kolkuttelee ovella. Tästä voi ehkä päätellä, että tätä bloggaajaa on pidetty jonkin verran helisemässä viime viikkojen aikana. Ilmassa on ollut yhtäältä kiirettä ja toisaalta vähän lamaannustakin koronan vaikutusten edessä. Joka ikinen Helsingin kaupungin koronainfotilaisuus on raastanut hermoja, kun korona on vaikuttanut vahvasti paitsi järjestämääni harrastustapahtumaan (mikä jouduttiin perumaan tältä vuodelta) myös työpaikkaani UniSportin liikuntakeskuksessa (mikä onneksi järjestyi olosuhteisiin nähden parhain päin). 

Ainoa oikea joulukalenterini on nyt toista vuotta peräkkäin Forsmanin teekalenteri.

Minua suoraan sanottuna ahdisti aika paljon etukäteen se mahdollisuus, että korona sulkisi liikuntakeskukset ja niiden mukana oman työpaikkani – UniSport on yliopiston alaisena toimiva ja yliopisto on koko korona-ajan noudattanut yhtenäistä linjaa kaupungin palvelujen kanssa. Kun koronasulku sitten lopulta tapahtui marraskuun 30. päivästä alkaen, ei se lopulta ollutkaan niin kamalaa. Ylipäätään on saanut huomata, että päätösten odottelu on aina paljon stressaavampaa kuin niiden toteutuminen, koska epävarmuus on jollain tavalla pahempaa kuin ikävänkin päätöksen kanssa eläminen. UniSportin henkilökunnalla on myös onneksi riittänyt töitä vaikkei asiakkaita käy nyt paikan päällä, sillä livestream-ryhmäliikunta Zoomin välityksellä pyörähti käyntiin ja olen toiminut nyt jo useaan otteeseen Zoom-hostina. Olen myös uskaltautunut asiakkaana kokeilemaan joitakin sellaisia tunteja, jotka eivät ole lainkaan mukavuusalueellani – eihän kukaan näe, kuinka kömpelösti yritän seurata tanssitunnin koreografiaa oman kotini rauhassa!

Pieni kotini valmistautuu toimimaan tanssisalina.

Striimattujen ryhmäliikuntatuntien lisäksi tietysti juoksu on ollut rajoitetuissakin olosuhteissa täysin mahdollista ja vaikka olenkin nyt tietoisesti juossut vähemmän loppuvuoden aikana, lähdin mukaan seuraamani Youtube-kanavan The Running Channelin Yule Jog -haasteeseen. On ollut mukavaa saada jouluisia ideoita juoksulenkeille nyt, kun juoksentelen hiukan summanmutikassa ilman mitään harjoitusohjelmaa. 

Opinnot on kääritty tältä vuodelta kokoon ja niiden edistymisen suhteen minulla ei ole ollut mitään koronatilanteeseen tai etäopiskeluun liittyvää ongelmaa. Opiskelu on ollut oikeastaan aika voimaannuttavaa näinä aikoina – juuri mitään ei ole voinut suunnitella rajoitusten kiristyessä pikkuhiljaa ja moni asia tuntuu olevan oman vaikutusvallan ulottumattomissa, mutta sen voin itse päättää, että luen kaikki kurssille määrätyt artikkelit ja valmistaudun hyvin tenttiin. 

Bingoruudukostani puuttuu vielä tällä hetkellä lenkki auringonnousun aikaan, 10 kilometrin juoksu ja joulupäivän lenkki.

Toinen rauhoittavan varma asia epävarmana aikana on ollut lähestyvä joulu. Hiukan huolehdin sitä, ettei koronatilanne pakota sulkemaan Uudenmaan rajoja ja estä joulunviettoani vanhempien luona Ylöjärven mökillä, mutta tänne nyt ollaan päästy ja jopa tällaisena vuonna jouluaatto koittaa huomenna. Joulun aikana minulla on tapana muistaa asioita, joista olen kiitollinen elämässäni, ja kyllä niitä löytyy tänäkin vuonna, kun moni asia on kääntynyt päälaelleen. Jopa vuonna 2020 olen terve, minulla on hyvä työpaikka, olen äskettäin 30 vuotta täyttäneenä varmasti paremmassa fyysisessä kunnossa kuin koskaan ennen, ja saan viettää joulua vanhempieni kanssa. Onhan sekin jollain tavalla positiivista, että ikävöin ihmisiä, joita en ole koronan takia uskaltanut tavata – olisi vielä surkeampaa, jos ei olisi ketään, kenen näkemistä odottaisin.

Yule Jog -haasteen innoittamana kävin kokeilemassa Tokoinrannan parkrun-reitin. Juoksen sen ehdottomasti joskus uudestaan päivänvalossa ja ilman vesisadetta!

Kirjoitan varmasti vielä lisää kuluneesta vuodesta kunhan vuodenvaihde lähestyy, ja haluaisin blogata taas aktiivisemmin ensi vuonna tämän harmillisen tauon jälkeen. Nyt vetäydyn tämän pikaisen päivityksen tehtyäni joululomalle, jonka tunnen hyvin ansainneeni opiskelijana ja koronassa sopeutumaan joutuneen alan työntekijänä. Toivotan kaikille lukijoilleni mahdollisimman rauhallista ja rentouttavaa joulua, toivottavasti joulunviettoonne mahtuu iloa vaikka koronatilanne olisi sitä jollain tavalla rajoittanut.

Kommentit

  1. Oikein hyvää joulua sinulle. Oli kiva, kun palasit taas blogisi ääreen ;)

    VastaaPoista
  2. Olipas kiva nähdä uusi postaus täällä blogissa! :) Itsekkäästi tosiaan toivon, että löydät aikaa ja kiinnostusta kirjoitella useammin jatkossa, tämä blogi on ihan mahtava. Entisenä blogien suurkuluttajana luen tosiaan säännöllisesti enää kahta blogia ja tämä on niistä toinen :) Ihan mahtisjuttu myös tuo zoom-hostaus, vaikka en tiedäkään oikein mikä se on :D Mutta kiva, että työkuviot järjestyi tänä hankalana aikana. Ihanaa vuodenvaihdetta, ja palailehan ensi vuoden juoksusuunnitelmien kanssa, jos sellaisia on :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti