Kesäprojekti: Kuninkaan paluu

Tämänpäiväinen postaus liittyy jälleen seikkailuihini virtuaalisessa Keski-Maassa, ja aiemmat osat tästä mahtavasta eepoksesta voit lukea tästä tägistä. Huomasin myös kirjoitettuani tekstin loppuun, että tähän tuli nyt mukaan aika paljon Game of Thronesin maailmaan liittyvää name-droppailua, joten kyseiseen maailmaan vihkiytymätön voi tuntea olevansa ehkä hieman pihalla. Toisaalta, kaikkiin näihin Conqueror-haastepostauksiin on väistämättä kanavoitunut sisäinen fantasianörttini ja sellaiset lukijat ovat varmaankin oppineet jo jättämään lukematta nämä tekstit, jos tällainen virtuaalinen fantsuintoilu ei satu kiinnostamaan. 

Gondor-haasteen "juoksunumeroni"

Siitä onkin nyt jo vuosi ja kuukausi aikaa, kun aloitin ensimmäisen Conqueror Virtual Challenges - haastesarjani, jossa seurasin Frodon ja Samin matkaa Hobittilasta Tuomiovuorelle tuhoamaan Mahtisormusta. Kyseinen viiden haasteen (ja upean mitalin) sarja oli tietenkin Conqueror-yhteisössä supersuosittu, joten olikin kaikin puolin fiksu päätös tehdä vielä toinenkin sarja Taru Sormusten herrasta -elokuvien hengessä. Uudessa kolmen haasteen sarjassa seurattiin Aragornia läpi Rohanin ja Gondorin, kunnes hän päätyi armeijoineen Mordorin porteille hämäämään Sauronia. Tästä Return of the King -sarjasta tuli itselleni aika tarkkaan juuri kesänmittainen projekti. 

Muun muassa "local spots" -kohteiden avaaminen motivoi etenemään haasteen reitillä.

Rohan-haaste alkoi Merrin ja Pippinin jäljittämisellä kesäkuun puolenvälin tienoilla ja oli 128 km pitkä. Helm's Deep oli 160 kilometrin osuus Helmin Syvänteen ja Kuolleiden kulkuteiden välillä. Lopulta Gondor-haaste vei 112 kilometrin matkan maaliin Mordorin porteille, jonne pääsin noin syyskuun puolessavälissä. Oikeastihan Aragorn vaeltelee huomattavasti pidemmän matkan kuin nämä mainitut kilometrimäärät, mutta valitsin tarjolla olleet lyhyemmät versiot kaikista kolmesta reitistä, koska pitkät, "realistiset" versiot olisivat äärimmäisen hitaita muulla kulkutavalla kuin pyöräillen. 

Postikortti Minas Tirithistä

Kesähaasteen kilometrit kerääntyivät kätevästi, kun treenasin kohti Espoo Rantakymppiä ja ohjelmassa oli sekä pitkiä, rauhallisia lenkkejä että kilsan vetoja monine toistoineen ja välipalautumisineen. Rantakympille en lopulta päässyt flunssan takia. Viimeiset Gondor-kartan kilometrit eivät siis tulleetkaan näyttävästi juoksutapahtumasta, mutta oikein hyvä korvaaja haasteen viimeiseksi suoritukseksi oli retki Lammassaareen ainejärjestön opiskelukavereiden kanssa. 

Muutama tärkeä kohde on kuvattu karttaan vähän tarkemmin, kuten Osgiliath.

Juoksun ja kävelyn lisäksi olen päässyt kartuttamaan haastekilsoja ratsastamalla, kuten olenkin täällä jo kirjoitellut. Olen käynyt noin kerran kuussa ratsastamassa islanninhevosilla kahden tunnin maastoretkiä, ja kesällä vietin kokonaisen viikonlopun Luomajärven Hevoskievarilla satulakyydistä nauttien. Maastoratsastus kerryttää kilometrejä tehokkaasti, mutta mukavan rauhallisella teholla. Ratsastusharrastuksen uudelleenaloitus oli kenties paras asia, mitä olen tehnyt tänä vuonna ja olen yhä vain iloinen, että sain Rohan-haasteesta hyvän syyn vihdoinkin selvittää, miten harrastaminen onnistuisi tässä elämäntilanteessa.

Haasteiden tekemisen aikana myös luin koko ajan jotakin Tolkienin maailmaan liittyvää kirjaa. Keskeneräisten tarujen kirjassa (suom. Kersti Juva) oli mielestäni erityisen viihdyttävää lukea selvitys siitä, kuinka Saruman ensin halveksui Gandalfin piippukessun polttoa, sitten hurahti poltteluun itse ja joutui pitämään tapaansa piilossa Gandalfilta, koska ei halunnut toisen velhon ajattelevan, että matkii häntä. Jopa mahtavilla velhoilla voi olla näin pinnallisia ongelmia.

Vielä Aragornin reissun ollessa kesken kävi ilmi, että voisin edelleen jatkaa fiktiivisten virtuaalihaasteiden tekemistä, sillä Conqueror julkaisi uuden haastesarjan, joka sijoittuu Game of Thronesin maailmaan. Olen lukenut kaikki sarjan (tähän mennessä ilmestyneet...) kirjat ja katsoin aikoinaan koko televisiosarjankin, vaikka hyppäsin junaan ihan myöhässä; aloin muistaakseni katsoa sarjaa alusta vasta siinä kohtaa, kun jo viides tuotantokausi pyöri telkkarissa. Fun fact: en vihannut viimeistä tuotantokautta ollenkaan niin suurella raivolla kuin suurin osa internetiin turhautumistaan purkavasta kansasta. Joka tapauksessa, voisi siis sanoa, että olen jonkinasteinen Game of Thrones -fani ja innostuinkin tästä uudesta haastesarjasta. 

Loppusuora kohti Mordoria!

Conquerorin Game of Thrones -haastesarjassa on viisi haastetta mitaleineen. Sarja toimii hieman eri tavalla kuin aiemmat Lord of the Rings -sarjat, joille on ollut olemassa tietty kronologinen järjestys. Tällä kertaa neljä ensimmäistä osaa seuraa aina yhden hahmon matkaa jossakin kohtaa tv-sarjan tapahtumia; esimerkiksi nyt teen heti alkuun kaikista pisimmän haasteen, joka seuraa Daenerysin reittiä Pentosista Dothrakinmeren ja Orjakauppiaanlahden kaupunkien kautta vaatimaan valtaistuintaan Westerosiin. Kun on ensin saanut valmiiksi Daenerysin, Jonin, Tyrionin ja Aryan nimikkohaasteet, voi siirtyä viimeiseen osaan, josta palkintona on Rautavaltaistuin. Tosin rehellisesti sanottuna en itse ikimaailmassa tavoittelisi niin vaarallista istuinta, jos oikein miettii...

Todellisen maailman puolella loppusuora Mordorin porteilla sijaitsi näin kauniissa Lammassaaren maisemissa, jossa sääkin suosi retkeilijöitä.

Tätä tekstiä kirjoittaessani olen saanut Mother of Dragons -haasteen 372 kilometristä taivallettua 47. Tuttuun tapaan aion kerätä kilometrit kävellen, juosten, ratsastaen ja hiihtäen, jos meille suodaan talvisia säitä. Minusta on hirveän hauskaa päästä ajoittamaan Jon Snow'ta seuraava Beyond the Wall -haaste talvelle niin, että voisin päästä hiihtelemään syvällä ikitalven pohjoisessa Muurin takana. Yhtä innoissani olen siitä, että menen kuukauden päästä taas viikonlopuksi ratsastamaan samalla, kun haastekartallani Dany ratsastaa dothrakien mukana. 


Liitän Westerosin ja Essosin virtuaalimatkailuuni myös koko House of the Dragonin ja Game of Thronesin uudelleenkatsomisen. Ultimaattisen humanistinkin sai tekemään laskutoimituksia, kun piti laskea, miten tv-sarjojen jaksot saisi sijoiteltua mahdollisimman tasaisesti kuljettujen kilometrien lomaan. Olen nyt aloittanut ensin House of the Dragonin toistaiseksi ainoan tuotantokauden katselulla ja kun pääsen maaliin viimeisessä Iron Throne -haasteessa, katson Game of Thronesin vihoviimeisen jakson. 


Olisi hirveän hauskaa tietää, jos joku on kiinnostunut näistä haasteista tai jopa ryhtynyt tekemään niitä luettuaan näitä lätinöitäni blogissa! Löytyykö täältä muita fantasiafaneja?

Kommentit