64 päivää puolimaratoniin – sopeudun, rauhoitun, katson kevääseen

Tämän viikon alkupuoli meni muutamaa asiaa harmitellessa. Maanantain hyvin sujuneen lenkin fiilikset latistuivat nopeasti, kun yskiminen yltyi taas seuraavina päivinä sille tasolle, ettei mikään kehonhuoltoa kovempi liikunta tullut kysymykseenkään. Mitäpä siinä voi ensimmäisen puolimaratoninsa harjoitusohjelmasta jo kaksi viikkoa menettänyt onneton tuntea muuta kuin paniikkia ja epätoivoa siitä, pääseekö harjoittelu koskaan käyntiin ja riittävätkö jäljelle jäävät viikot? Myös viime viikkojen lumisateet ja pikkupakkaset ovat ärsyttäneet tuhannesti enemmän kuin kyseiset sääilmiöt yleensä, koska ne lykkäävät lenkkireittien sulamista jatkuvasti.

Tuossa yhtenä päivänä harmistuksen määrä sitten kippasi yli jotenkin sillä tavalla jännästi, että sen jälkeen koitti täydellinen rauha pääni sisällä. Lopetin treeniohjelmani vilkuilun ja päätin, että katson sitä seuraavan kerran vasta sitten, kun olen harjoittelukunnossa. Keskityn positiivisiin ajatuksiin, kuten siihen, että olen sentään selättänyt 10 kilometrin matkan jo kahdesti ja Heleä Trainingin blogissa kirjoitettiin juuri sopivaan kohtaan siitä, kuinka paljon kuntoa noille pitkille matkoille suunnilleen tarvitaan. Myös tällainen vanha juttu HS:n juoksublogista antaa ymmärtää, ettei puolimaratonista selviytymiseen mitään mahdottomia vaadita. Sitä paitsi, kun nappasin flunssan nyt, niin ehkä sopii toivoa, etten sairasta sitten enää treenikauden aikana! Ihan tyynesti tässä nyt siis odotan, toisiko ensi viikko uuden alun ja lueskelen Juoksija-lehteä sekä HCRD:n infoa, jotka kolahtivat tänään postiluukusta. Siksi kirjoittelenkin tätä HCR-fiiliskartoitusta tänään enkä jonain sellaisena päivänä, jolla olisi vähän järkevämpi tasaluku HCR:ään nähden.


Helsinki City Running Dayhin on tosiaan noin kaksi kuukautta aikaa ja sen kunniaksi osallistujat saivat nyt ensimmäisen HCRD-lehden (ilmeisesti niitä tulee jossain kohtaa kevättä lisää) ja sen mukana äärimmäisen houkuttelevan alennuksen Juoksija-lehden kestotilauksesta. Juoksija-lehden tilaajanahan saa 10 euroa alennusta suunnilleen kaikista Suomen isoista juoksutapahtumista, joten sitä kannattaa kyllä miettiä. Tässä infolehdessä esitellyt kaikkien juostavien matkojen reittikartat ovat olleet jo esillä tapahtuman nettisivuilla (tosin juomapisteet ovat ilmeisesti vaihtaneet paikkaa ainakin HCR:llä ja reitille on lisätty Icepower-huoltopiste, mistä olen varsin riemuissani, koska vastaavanlainen huolto Likkojen Lenkillä helpotti paljon viimeisiä kilometrejä!), mutta tämän lisäksi lehdessä kerrottiin uudistuneesta palautumisalueesta, annettiin jumppaohjeita ja neuvottiin, miten viimeisinä viikkoina ennen tapahtumaa kannattaa valmistautua. Oikein mukavasti siis nostattaa tunnelmia kohti kevään koitosta.

Palailen HCR-odotustunnelmiin aina sitä mukaa, kun lisää infoa tipahtelee! Nyt fiilikset ovat parin päivän morkkistelun jälkeen taas ihan toiveikkaat.

Kommentit

 1. hyvin ehtii vielä kuntoon! mulla oli kolmen viikon juoksutauko kun iski lievä keuhkokuume. masennuin hetkeksi, mutta päätin parannella kunnolla ja palailen rauhassa treeneihin. nyt voi vaan tyriä kaiken. jos ei malta kunnolla parannella, voi iskeä kahta kamalampi tauti. mullakin kyllä koetteli totaalisesti hermoja. meinaan kyllä olla hcrd ssä viivalla sekä puolikkaalla, että maratonilla. nyt vaan ollaan kärsivällisiä ja aletaan vähitellen treenailla taas.
  kivaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, fiksuintahan se on malttaa parantua. Nyt alkaa näyttää kyllä jo aika hyvältä tulevan viikon treenien kanssa, kun selvisin eilen BodyCombatista oikein hienosti hengissä – kyllä siitä osaakin sitten olla onnellinen, kun pääsee taas juoksemaan! Mukavaa, kun kävit blogivierailulla ja oikein lenkkientäyteistä kevättä sinnekin päin!

   Poista

Lähetä kommentti