Keski-Maan kokoinen virtuaalihaaste

Tänään minun oli tarkoitus ottaa aamuvuoron jälkeen torkut osakunnan kirjaston lepohuoneessa, jotta jaksaisin juhlia illalla UniSportin kaudenavajaistilaisuudessa; sen sijaan tulin tehneeksi uuden Instagram-tilin. Tämän ailahduksen taustalla on eräs haaste, jolla on vähintäänkin fantasiaeepoksen mittasuhteet. 

eSimo-treenipostaussarjani seuraava osa on pahasti myöhässä ja ilmestyy muutaman päivän sisään, mutta sitä ennen minun on yksinkertaisesti pakko purkaa innostukseni tästä uusimmasta juoksuhullutuksestani, joka ei tule lainkaan haittaamaan puolimaraton-treeniäni. Tarinan lähtöainekset ovat tässä: Rakastan juoksua. Rakastan Tarua sormusten herrasta. Facebook oli jo kuukausien ajan tyrkyttänyt syötteeseeni The Conqueror Virtual Challenges -tapahtumasarjan Lord of the Rings -haastetta. Yhden mitalivideon näkeminen seuraamaltani tubettajalta riitti vahvistamaan päätöksen, että minulla sittenkin olisi rahaa tähän haasteeseen – joka on oikeastaan viisi haastetta. 


Siis mistä on kysymys?

Lord of the Rings -haastesarjassa matkataan virtuaalisesti reitti, jonka Frodo-hobitti kulkee J.R.R. Tolkienin eepoksessa. Aina, kun kävelee, juoksee tai tekee mitä tahansa muuta valitsemaansa suoritusta, kyseinen matka vie eteenpäin haasteessa. The Conqueror -sovelluksessa pääsee seuraamaan, kuinka kilometrien kertyessä oma kuvake liikkuu eteenpäin Keski-Maan kartalla. Kyseessä ei siis ole yksittäinen virtuaalijuoksu, vaan haastetta voi koota ihan tavallisilla harjoituslenkeillä. Olen itse valinnut, että Keski-Maan kilometrejä kertyy juoksu- ja kävelysuorituksistani, myös juoksumatolla; yksi vaihtoehto on myös laskea ihan kaikki otetut askeleet tavoitteen hyväksi. Kilometrejä voi myös mm. pyöräillä, uida ja hiihtää. Esimerkiksi Garmin Connect-sovelluksesta kilometrit tallentuvat The Conquerorin puolelle automaattisesti. 

Koska Frodon matka Konnusta Mordoriin sormusta tuhoamaan on hyvin pitkä, on Lord of the Rings -haaste jaettu viiteen etappiin. Kun yhden osion saa kerättyä loppuun, saa postissa mahdottoman kauniin, teemaan sopivan mitalin. Esimerkiksi nyt suoritan matkan ensimmäistä, 233-kilometristä osuutta Frodon kotoa Repunpäästä Briihin, minkä päätteeksi saan Kontu-aiheisen mitalin ja pääsen tekemään seuraavaa, Saattue-aiheista matkavaihetta. Osallistuminen The Conquerorin haasteisiin onnistuu kaikkialta maailmasta ja yllätyin siitä, kuinka kohtuulliset lähetyskulut ovat viiden mitalin postittamisesta. 


Virtuaalikokemus mitalien keräilyn välissäkin näyttää olevan ihailtavan immersiivinen. Keski-Maan karttaa on hyvin tunnelmallista katsoa, ja matkalle on ripoteltu välitavoitteita kirjasta ja elokuvista tutuille maamerkeille. Kun tavoitteestaan on saavuttanut tietyn prosentin, syntyy myös automaattinen lahjoitus ympäristön hyväksi: saa valita joko puiden istuttamisen tai muovipullojen keräämisen meristä. Tämä ei kuitenkaan maksa mitään ylimääräistä sovelluksen käyttäjälle. 

Olen tehnyt Kontu-haastettani tähän mennessä vain yhden lyhyen testikävelyn verran, mutta jos aihe kiinnostaa lukijoitani, saatan palata siihen toistekin. Mikäs se aloituskappaleen juttu uudesta Instagram-tilistä oikein oli? Ei, en ole poistanut vanhaa tiliäni. Innostuin vain tekemään uuden tilin pelkästään tämän massiivisen haasteen seuraamista varten. Keski-Maan vaellustani voi seurata Instagramista tilillä matilda_runs_lotr. Pidän tiliä englanniksi, mutta sinne saa kommentoida myös suomeksi. 

Tällaiset innostuksen pöhinät täällä on siis meneillään. Ymmärtääkö kukaan teistä rakkauttani hobitteihin? Kuka voi samaistua siihen, että juokseminen tuntuu entistäkin mielekkäämmältä, kun siihen liittyy hyvin rakas kirja ja elokuvasarja? 

Kommentit

  1. Mua kiinnostaisi tämäkin, sulla on aina kaikkia kivoja haasteita :) Harmi vaan että mun puhelimeen ei mahdu enää yhtään sovellusta, tosin se on sen verran vanha että ehkä olisi aika hankkia uusi. Sen verran tiheään jumittaa ja huomauttelee että muisti on täynnä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti