Pitkällä matkalla Mordoriin

Otsikon mukaisesti painelen edelleen The Conqueror Lord of the Rings -virtuaalihaasteen viimeistä ja pisintä osuutta, mutta koska olen viimeksi päivittänyt Keski-Maasta tammikuussa, päätin, että nyt pitää kuitenkin jotain tämän haasteen edistymisestä kertoa. Jos olet tätä lukiessasi yhtä pihalla kuin hobittiparka Mordorissa, kannattaa suunnistaa "LOTR-haaste" -tagista aiempiin postauksiini tästä aiheesta. 

Neljäs mitali viidestä!

Aloitin haastesarjan viimeisen matkaosuuden Mordoriin 13. helmikuuta ja olen tätä kirjoittaessani taittanut 64 prosenttia 454 kilometrin mittaisesta matkasta. Pisin urakka on tässä viisiosaisessa haastesarjassa todellakin jätetty viimeiseksi. Alun perin laskin tälle kunnioitettavalle kilometrimäärälle omalla vauhdillani 20 viikkoa suoritusaikaa, mutta olen käynyt jälleen kerran päivittämässä tavoitevauhtiani sovelluksen asetuksissa - tällä kertaa nopeampaan suuntaan, toisin kuin sairastaessani koronaa Kontu-haasteen aikana. 


Mordor oli vähän aikaa Brühlin linnan pihalla.

Aloitin maalis-huhtikuun vaihteessa taas tavoitteellisemman juoksutreenaamisen, johon kuuluu kolme juoksulenkkiä ja yksi pitkä kävely viikossa. Se on pistänyt todella vauhtia tämänkin haasteen kilometrien keräämiseen. Sovelluksen ruudulla näkyvä punainen tavoitevauhtimerkki jäi niin kauas taakse, että se ei tarjonnut enää tarpeeksi haastetta, joten siirsin tavoiteaikaani ensin viikolla ja sitten toisellakin lähemmäksi. Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että pääsen heittämään Sormuksen Tuomiovuoren rotkoon viimeistään 20. kesäkuuta. 


Kun matka alkoi taittua niin vaivattomasti pelkistä juoksuohjelman treeneistä, aloin jättää pois lyhyempiä kävelysuorituksia esimerkiksi alle kilometrin mittaiset hyötyliikunnat juna-asemalta töihin. Nykyään laitan Garminin päälle laskemaan matkaa silloin, kun odotettavissa on lähemmäs kahden kilometrin mittainen matka, kuten vaikkapa silloin, kun päätän kävellä kotoa kauemmalle juna-asemalle tai bussipysäkille, tai jos kävelen pidempiä matkoja kaupungin keskustan alueella. Lasken siis edelleen juoksulenkkien lisäksi myös kävelyjä ja erityisesti harjoitusohjelmaani kuuluvia pitkiä sunnuntaikävelyitä. Olen nyt ensimmäistä kertaa laskenut kunnolla, paljonko minulle kertyy juoksu- ja kävelykilometrejä viikossa, ja määrä liikkuu jossakin 20 ja 30 viikkokilsan välillä. Suurin osa tuosta määrästä on kävelyä, koska tällä kunnolla ei vieläkään juosta kovin pitkiä harjoituslenkkejä. 


Virtuaalinen Mordor on sijainnut siis enimmäkseen kotiseutuni tutuilla lenkkireiteillä ja välillä muutaman kilometrin pätkiä Helsingin keskustassa. Rutiinia kuitenkin piristi se, että muutaman päivän ajan Mordor olikin Kölnissä muutama viikko sitten. Ajatuksiani ensimmäisestä kunnon ulkomaanlenkistäni voi lukea täältä. Ihan suunnitellun juoksulenkin lisäksi kilometrejä kertyi jonkin verran myös matkakohteesta toiseen kävellen.

Mordor-osuuden "juoksunumero"

Viime talvena, taittaessani haastesarjan kolmatta osuutta Morian kaivoksissa, sain idean puoliksi unohtuneen hiihtotaidon henkiinherättämisestä. Tuntui hauskalta ajatukselta edetä virtuaalikartalla monilla eri tavoilla, tosin pyörän selkään tulee tuskin edes Tolkienin maailma minua houkuttelemaan. Melkein jo kirjoitin, mihin lajikokeiluun Mordorin jälkeen suunnittelemani Rohan-haaste on inspiroinut minut, mutta... taidankin jättää sen vielä arvailtavaksi, jotta minulla on jotain höpistävää sittenkin, kun tämä Mordor-pätkä on valmis!


Näiden Tolkien-aiheisten haasteiden ajan aion myös lukea Keski-Maahan liittyviä teoksia. Kontu-haasteen alusta aloitettu Taru sormusten herrasta on näillä näppäimillä luettu loppuun (en tiedä enää kuinka monennen kerran) ja sen jälkeen tartun kiinnostavan oloiseen kirjaan Kersti Juvan käännösurakasta, joka oli yhtä eeppinen kuin käännettävä materiaalikin.

Kaiken kaikkiaan innostus virtuaalihaasteeseen on edelleen voimissaan, ja matka Mordorissa jatkuu!

Kommentit